torsdag 25 september 2014

V.39

Hej igen allihop!

Vår förskoleklass har fått förmånen att vara med på Malmö Stads satsning "Skapande skola". Varje tillfälle kommer de att få vara med på musik och rörelse tillsammans med Margareta från Kulturskolan. Eftersom vi valt att arbeta i halvklass så kommer varje barn få vara med en gång i månaden. Det kommer alltid att vara på måndagar.

Vi har också samarbete med EFF-Eriksfältsfotbollsklubb, så de barn som går på fritids får följa med Fredrik till Sporthallen där Anna från EFF och ibland några ungdomar har "Bollkul" med barnen. Detta sker varannan tisdag (ojämna veckor) efter mellanmål och varar till ca. 15.30 så det är bra om de inte blir hämtade tidigare denna dag. Barnen bör då ha med sig innomhusgympaskor.
Vi har frågat vilka barn som ville vara med och de som anmälde sitt intresse är: Amanda, Olivia, Rodin, Alex, Emilie, Filippa, Alexander, Tilde, Julia, Amna, Hugo, Irma, Elias och Thea. Om någon ändrar sig eller om någon annnan vill tillkomma så prata bara med oss. Om det är något tillfälle när ert barn måste gå hem tidigare så var vänlig meddela oss detta på morgonen så skickar vi inte iväg dem.

Förra veckan på fredagen så jobbade vi med igelkotten under temat hösten. Vi började med att titta på en liten film om igelkotten och därefter läste vi en bok om igelkotten. Sedan gjorde vi igelkottar av kastanjer och kastanjeskal som vi plockat tidigare i veckan.
Därefter så hade vi en liten brainstorm om vad vi kom ihåg om igelkotten, vi skrev upp det på blädderblocket. Här kommer lite bilder:Denna veckan har vi fortsatt att arbeta med svenska enligt Bornholmsmodellen. Vi har övat på att komma ihåg instruktioner.
På mattelektionen har vi jobbat med stor-liten, störst och minst.
Vi har också börjat att arbeta med ett material som heter Trafikdjuren där barnen får lära sig om hur man beter sig i trafiken.
Utöver detta har vi också jobbat med lite rim-övningar.

Nästa vecka så kommer vi att börja med ett nytt tema; Alfons Åberg. Vi kommer under resten av terminen att jobba med detta tema kopplat till ASL- Att skriva sig till läsning. Barnen kommer att få brev  i vår brevlåda från Alfons och en bok som vi ska läsa tillsammans, därefter kommer barnen att få skriva brev till Alfons på datorn.

Vi kommer att ha gymnastik som vanligt på onsdag så glöm inte att skicka med barnen gympakläder.

På  torsdag ska vi åka på utflykt till Bokskogen tillsammans med förskoleklass B. Vi har matsäck med oss från skolrestaurangerna, och vi är tillbaka tills skolan slutar.

Trevlig Helg!
önskar
Marianne Elisabeth och Gisela