fredag 10 oktober 2014

V.41

Den här veckan har vi lekt många lekar och på gymnastiken jobbade vi med bollar på olika sätt - studsa -kasta -rulla osv.

På svenskan har vi pratat om långa och korta ord och fortsatt att räkna ord i meningar.

Vi har också haft matte på olika sätt, vi har parat ihop de vantar som vi målat till par, vi har räknat antal och kombinerat antal med siffra upp till 5.

Vi har pratat om familjen och ritat våra familjer, och jobbat med våra rimhäften.

Idag fredag har vi jobbat med vårt hösttema, tittat på en film om svampar, läst om olika svampar och så har alla barnen fått göra en kantarell och en flugsvamp, då jobbade vi med pastellkritor, sax och klister.Skolan börjar 8.10 varje dag utom måndag då vi börjar 9.30. En del barn (föräldrar) kommer ofta försent och det är väldigt störande för de andra barnen, det skapar en oro i gruppen när dörren ständigt öppnas och stängs för att det droppar in barn som kommer försent.
Vi vill be er respektera detta för allas trevnad och för att ni ska lära era barn att man kommer i tid.

Vi vill också påminna er att ni måste namna regnkläder och stövlar, det är så svårt att veta vems kläder det är som ligger på golvet t.ex. Vi har en märkpenna som ni kan låna för att skriva i kläderna.

Sist men inte minst vill vi meddela att om ni har svårt att läsa på svenska så finns en knapp till höger på denna sidan där ni kan välja att läsa denna texten på ett annat språk.

Ha en riktigt trevlig helg så ses vi igen nästa vecka!
Marianne Elisabeth och Gisela