torsdag 16 oktober 2014

V.42

Hej igen!
Vi vill meddela er alla att Elisabeth jobbar bara året ut sedan går hon i pension. De sista månaderna stöttar hon  upp i båda förskoleklasserna. Gisela kommer då att vara hela tiden i förskoleklass A tillsammans med Marianne.

Vi har börjat arbeta med ett arbetsområde som handlar om Jaget. Alla barnen har fått rita sin familj och ska berätta för de andra i en liten redovisning om sin familj, detta tränar dem att tala inför andra och ökar deras självkänsla. Därefter ska vi öva på att kunna sitt efternamn och sin adress. Då ska barnen få rita av sitt hus.

Barnen har också fått rita teckningar som vi skickat iväg till en teckningstävling. Alla som deltar får en adventskalender med en frågesport om trafik, 10 klasser har chans att vinna 1000 kr och 5 elever kan vinna en cykel.

På svenskan har vi fortsatt att jobba med långa och korta ord och meningar.

När vi hade matematik jobbade med prepositionerna- framför, bakom, över, under, mellan och på.

På gymnastiklektionen lekte vi en lek där man ska springa som uppvärmning sedan lekte vi två bollekar, sedan avslutade vi med massage.
Det var några barn som inte hade ombyteskläder med sig och någon hade glömt handduk. Var snälla och skicka med dem det varje onsdag om vi inte meddelat något annat.

På stegvislektionen så pratade vi om att man kan tycka olika, och att man kan kompromissa.

Nästa vecka på onsdagen kommer tandsköterskorna och flourlackar tänderna på barnen.
På fredagen kommer vi att fira halloween genom att pyssla några saker som barnen får ta med sig hem.
Ingen utklädning för barnen blir ofta rädda då.

Ha en trevlig helg så ses vi på måndag igen.
Mvh. Marianne Elisabeth och Gisela