fredag 23 januari 2015

V. 4

Hej igen allihop!
Som vi meddelat tidigare så har vi börjat året med att jobba med tid.
Förra veckan var det ju år, årstider, månader, veckor och dagar. Denna veckan har vi fortsatt med klockan, hel och halvimme och tidsrutiner. Vi har lekt en sånglek som handlar om klockslag, vi har pratat om tid, barnen har fått göra egna klockor. Vi har också gjort ett grupparbete om tidsrutinerna; när vi börjar på dagen, när vi går på rast, när vi äter lunch och när vi slutar förskoleklassen för dagen. Då pratade vi också om vikten att komma i tid till skolan och att komma in efter rasten osv.


Vi har ju också fortsatt att prata om VINTERN som är den årstid som vi jobbar med just nu. Vi har gjort vintermeningar som vi satt upp på väggen bredvid vårt vinterlandskap.
Den här veckan började vi också med de nya gymnastikgrupperna, det fungerade bra, glöm bara inte att skicka med gymnastikkläder till rätt dag. I vårt förra inlägg kan ni se vilken grupp ert barn är, det står också på kapprumsdörren.
När halva klassen är på gymnastik kan vi dela upp barnen i mindre språkgrupper och på så vis bättre tillgodose alla barns behov.

Vi har också fortsatt att jobba med Stegvis, den här veckan pratade vi om att göra saker med vilja och att saker kan ske av en olyckshändelse.

När vi jobbade med Trafikdjuren så pratade vi om hur det är i trafiken på vintern.

Just nu läser vi en spännande bok till högläsningsstunderna, barnen vill inte att vi ska sluta läsa.


Nästa vecka ska några av barnen få gå till biblioteket och hälsa på, detta blir sedan en återkommande aktivitet en gång varannan veckan denna terminen.

För er som har fritidsplats, glöm inte att februarilovslappen ska vara hos oss senast på måndag.

Trevlig Helg!
Marianne och Gisela