fredag 27 februari 2015

vecka 9

Hej igen allihop!
Hoppas att ni hade ett trevligt sportlov ihop med era barn, en del var lediga hela lovet och några var bara lediga någon dag men då fick barnen ha det lite mysigt på fritidshemmet de andra dagarna. 

Denna veckan har vi jobbat med matematik på så sätt att vi har räknat frukter och barn precis som vi brukar göra, jämfört flest- färst och lika många. Vi har också jobbat med kort och lång. Jämfört en kort penna, en lång penna. Ett kort barn och ett långt barn. Vem är kortast, vem är längst osv. Barnen fick sedan jobba i sina arbetsböcker med detta område.I svenska har vi fortsatt att arbeta med att hitta ord som låter likadant i början. T.ex. Amanda och Apa, Britta och Bulle.

Den här veckan var det den blå gruppen som fick gå till biblioteket och lyssna på saga hos Jana, vår bibliotekarie. 

Vårt tema Vintern har vi nu avslutat genom att göra två vintersagor, en saga i var grupp. Barnen har tillsammans skrivit sagan och sedan illustrerat den. Barnen fick då också lära sig vad illustrera betyder.
Några barn fick dessutom skriva på datorn vad de kom ihåg från det vi har jobbat med under detta tema.


Denna veckan blev det tyvärr ingen gymnastik pga. att någon personal var sjuk och några var på utbildning, barnen fick dock gå ner i gymnastiksalen och leka lekar utan att byta om.  Nästa vecka är det gymnastik som vanligt igen.


Under lovet så passade vi på att möblera om lite i förskoleklassen och därför har alla barnen fått nya platser vid borden.

Nästa vecka kommer de barn som går på fritids att få hem en påsklovslapp som ni ska fylla i och lämna tillbaka senast på torsdag den 5 mars.


Vi vill be er om hjälp med att spara och ta hit tomma rengjorda förpackningar  till skolan eftersom vi hade tänkt att göra en affär till barnen.
Tack på förhand!

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg, så ses vi igen på måndag.
Marianne och Gisela