fredag 23 oktober 2015

v. 43

Hej igen allihop!

I måndags var Gisela och jag på möte angående Förskoleklasskören. Vi fick en skiva med alla sångerna som vi ska öva in med barnen. Vi har börjat sjunga några av sångerna redan denna veckan. 
Det kommer att vara 250 barn som uppträder tillsammans på Malmö Live den 15 december. Alla barnen ska ha på sig likadana T-shirts som vi fixar.
Mer info om denna dag kommer lite längre fram. Men ni kan fundera redan nu hur många biljetter ni behöver per familj, vi kommer att få 4 biljetter/ barn, men vi försöker lösa det så att alla familjer kan komma. Om ni inte behöver alla biljetterna så säg till oss.

Denna veckan har vi jobbat med högläsning/textsamtal, räknat ord i meningar och ASL på SVENSKAN

När vi hade STEGVIS så pratade vi om samma känslor (lika) eller olika. T.ex. jag och du klättrar båda i ett träd (samma) men jag kan vara rädd medan du tycker att det är roligt och spännande(olika).

Vi har jobbat med att barnen ska kunna räkna och känna igen siffrorna 1-10 på MATEMATIKLEKTIONEN.

Vårt tema denna vecka har varit Halloween och FN. Barnen har fått göra halloweenpyssel, alla har fått göra ett spöke och en fladdermus. Några barn har skrivit sagor om spöken på datorn och sedan målat bilder till texten.


 


En film om barnens rättigheter fick inleda vårt prat om FN och barnens rättigheter. Sedan fick alla barn en kopia att måla i ämnet.


På fredagseftermiddagen hade vi sedan lite halloweenmys då vi åt och drack lite gott sedan hade vi dansstopp.
Den här veckan är det några som har kommit försent, och vissa dagar har det känts lite som drop-in. Vi ber er att respektera att detta är barnens arbetsmiljö, och det är väldigt störande när de hela tiden blir avbrutna av barn och föräldrar som hela tiden kommer indroppande. Vi börjar skolan 8.10 varje dag utom måndagen då vi börjar 9.30.
Om ert barn är sjukt eller ska vara ledigt vill vi gärna att ni meddelar detta på telefon 040-347002 eller 0708-721688.

Nästa vecka är det höstlov och en del av er är lediga hela veckan. På måndagen är det stängt på fritids men tisdag till fredag är det öppet för dem som meddelat detta.

Vi önskar er alla en trevlig helg och ett trevligt höstlov
Marianne och Gisela