fredag 15 januari 2016

V 2

Hej allihop och God fortsättning på det nya året!

Tack så mycket för de fina gåvorna vi fick till jul.

Nu är det sista terminen i förskoleklassen och barnen har blivit mer hemtama i skolan.
De kan rutinerna och reglerna och har därmed blivit lite säkrare och det är ju väldigt bra för deras självförtroende.
Därför har vi börjat terminen med att ge barnen lite mer ansvar och frihet. Barnen får själv välja vilken kompis de ska gå tillsammans med till matsalen (i ledet), på så vis kan barnen gå med en ny kompis varje dag. De får också välja själv var de vill sitta i matsalen. Det har utfallit ganska bra, det händer bara någon gång att vi måste flytta någon om det inte fungerar.

Vi har också friskat upp minnet med att prata om våra regler.

Vi har börjat det här året med att jobba med att skriva ordlistor om vårt jullov på ASL-lektionerna. Barnen har sedan fått redovisa detta för sina kompisar. Halva gruppen har gjort det denna veckan och den andra halvan ska få göra det nästa vecka.


Barnen har också gjort en nyårsmänniska där de har skrivit ett nyårslöfte på hatten. 


Räknesagor är också något som vi har jobbat med nu i början och vi kommer att fortsätta att jobba med detta ett tag framöver. Hälften av gruppen har gjort det denna veckan och den andra halvan ska få göra det nästa vecka.

Vi har pratat om vintern och gjort snögubbar på olika sätt. Uppgiften var också att träna samarbete, därför fick barnen jobba tillsammans två och två.


Vi har blivit ombedda att sjunga på en inspirationsdag för kulturpedagoger och kulturombud på Malmö Live den 16 februari. Därför ber vi er att lämna Malmö Live tröjan till oss så vi har dem här i skolan. Skriv namn på lappen som är inuti tröjan.
Mer information om denna dag kommer senare.

Vi vill be er se över barnens kläder. De måste ha termobyxor eller overall eftersom det är så kallt och vi är ute flera gånger om dagen. Regnbyxor är för kallt att ha nu. Titta också efter så det finns ett ombyte i era barns lådor om de blir blöta, extra strumpor är också bra att ha.

Trevlig Helg!
Marianne och Gisela