fredag 29 januari 2016

v.4

Hej igen allihop!
Oj vad tiden går, veckorna bara flyger iväg. 
Vi har fortsatt att arbeta med temat TID, den här veckan har vi jobbat mycket med årstiderna. Vi har gjort fyra årstidstittskåp som vi har jobbat med  i fyra olika grupper som var och en fick jobba med en årstid.
Barnen har också jobbat på annat sätt med årstiden genom att exempelvis kunna sätta in olika traditioner, och andra saker som är typiska på rätt årstid.


svenskan har vi jobbat med första ljudet, en av tre bilder börjar inte på samma ljud, t.ex. VAS-BLOMMA-VÄST, barnen får då berätta vilket ljud som inte låter likadant i början som de andra två.

Den här veckan har barnen lånat hem vars en bok. Det är bra om ni läser den tillsammans med ert barn, låter dem få pröva att ljuda sig fram till ordet. Barnen får byta bok varje måndag.

Vi har också börjat med läs-grupper den här veckan. Barnen har fått välja en bok som de är intresserade av att höra, det finns olika genrer att välja mellan. Sedan har barnen delats i grupper utifrån detta. Vi har blandat barn från A och B klasserna så det blev 4 olika grupper. Varje tisdag ses vi sedan i dessa grupper och lyssnar till ett kapitel av boken.

När vi hade Stegvis så pratade vi om rättvisa, och att dela lika, samsas och turas om.

matematiken har barnen fått pröva att mäta med linjal.

Förra veckan började vi med sångstunder tillsammans med Max och Hanna som jobbar i B-laget. Barnen kommer att få vara med på dessa sångstunder en gång varannan fredag tillsammans med barn i B-laget.

Det har varit ganska jobbigt på rasterna denna veckan eftersom många barn har lekt i geggan och blivit alldeles våta och leriga på sina kläder. 
Vi har pratat med barnen om att de inte får vara i lerpölarna, men det är bra om ni pratar om detta hemma också eftersom inte alla följer reglerna här.
Tänk också på att ha extrakläder här när det är så blött och kladdigt ute.
Påminn gärna barnen att hänga upp kläderna i kapprummet, ställa upp inneskorna på hyllan och hänga upp gummistövlarna på ställningen när ni går hem så att det blir städat på golvet.

En liten påminnelse: Glöm inte att lämna Malmö Live tröjan till oss.
För er som har ert barn på fritids och ännu inte har lämnat in närvaron till vecka 8 var vänliga gör detta snarast eftersom inlämningstiden har gått ut. Ni har fått lappen via mail.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!
Marianne och Gisela