fredag 14 oktober 2016

V. 41

Ojojojoj, vad snabbt veckorna går.

Svenska
På svensklektionerna har vi jobbat med långa och korta ord. T.ex: Vilket ord är längst av nyckelpiga och tåg. Då menar vi ordet och inte saken.

Asl
Några barn har skrivit ordlistor eller meningar om hösten och klistrat in tillsammans med bilder i sin ASL-bok.
Jagboken
En del barn har jobbat i Jagboken. De fick rita av sig själv i helfigur. Sedan fick de skriva meningar; Jag heter....Jag är....Jag gillar att.....Vissa skriver själv, andra skriver av och några fyller i det som fröken har skrivit efter barnens egna tankar.

Matematik
Vi fortsatte att jobba med mönster, barnen fick göra en vante med ett eget mönster, sedan fick de kopiera sin kompis vante. Vi tränade då att följa ett mönster. 

Stegvis
Denna veckan handlade det om att man kan tycka olika om en sak. En tycker om att lägga pussel medan en annan hellre vill leka med lego. Det betyder inte att man inte är vänner fast man tycker olika.

Dans
Vi är med i ett projekt som Skapande Skola och Kultur Malmö har tillsammans med oss. Ingrid Rosborg från Danscentrum syd kommer att jobba tillsammans med oss vid fyra tillfällen, två på hösten och två på våren.
Första tillfället var idag och nästa tillfälle är om två veckor.
Ingrid jobbar med att uttrycka sig med kroppen och att våga röra sig till musik.
Här kommer lite bilder:


Nästa vecka ska vi åka på utflykt till Torup-Bokskogen på torsdagen. Vi tar med oss mat från skolan så det enda ni behöver tänka på är att klä barnen efter väder så de inte fryser.

Glöm inte att vi har föräldramöte på tisdag!

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!
Marianne och Gisela