fredag 9 december 2016

v.49Hej alla föräldrar!


Denna vecka startade med ett besök i S:t Mikaels kyrka. Vi var bjudna på ett julspel som handlade om berättelsen om Josef och Maria. När vi kom tillbaka pratade vi om detta och många barn berättade att de inte firar jul. De berättade om andra högtider som de har. Alla får tro på vad de vill men, det är spännande att veta lite om varandras traditioner.


På svenskan denna veckan lyssnade vi hur orden låter i början, i mitten och i slutet. Vi pratade även om att en bokstav låter lllll och heter L. Barnen börjar bli riktigt duktiga på att veta hur bokstäverna låter.


I onsdags arbetade vi med Alfred Nobel. Vi tittade på en film om honom och hans uppfinningar. Därefter fick barnen själva fundera på vad de skulle vilja uppfinna. Förslagen var många; en robot som skulle kunna hjälpa människor, ett piller som skulle göra alla friska.........


I dag (fredag) har vi haft vinterpyssel, och barnen fick klippa snöflingor, rita en snögubbe efter en instruktion med ett hemligt språk och skapa en snögubbe av toalettrulle.


ASL; De barnen som inte hade skrivit sina vinterord/vintermeningar fick göra det.
Jag-boken; Vi arbetade vidare med födelsedagstårtan.


OBS!! På tisdagen den 13/12 (Luciadagen) behöver vi inte börja tidigare utan vi börjar som vanligt 8.10. Vi har fått en ändrad tid på grund av platsbrist. Luciatåget är endast för barnen. Därefter fikar vi med barnen.


Skolavslutningen är onsdagen den 21/12. Vi återkommer med information. Här är föräldrarna välkomna att vara med och njuta av Lindeborgsskolans kör.
 
Vi önskar er en trevlig helg så ses vi på måndag! :)
Gisela och Pernilla