fredag 13 januari 2017

v.2

Hej alla föräldrar! :)


Vi önskar er en god fortsättning, hoppas ni har haft det skönt och njutit av en välbehövlig ledighet.
Nu har vi en lång och härlig termin framför oss.


Denna veckan har vi startat upp i lite lugn och ro. Vi började med ett mingelbingo som gick ut på att få veta vad ens klasskompisar hade hittat på under lovet.


Därefter arbetade vi med nyårslöften. Barnen fick komma på sitt eget nyårslöfte. Det kunde vara att man ville bli bättre på något eller att man ville lära sig något nytt. Vi fick många fina nyårslöften :) Nyårslöftet klistrades på en raket som de själva hade skapat av geometriska former. Detta blir också en uppstart på temat tid som vi ska ha i matematik de kommande veckorna.


Vi har också arbetat med stegvis, och pratat om att man ska vara rättvis. Det är viktigt att man delar med sig och turas om. Vi pratade om att det är extra viktigt när vi är många som ska samsas om kompisar, leksaker och plats. Vi pratade också om att man kan råka göra saker, en olyckshändelse och hur man löser det på bästa sätt så det inte blir ett bråk. Barnen kom med många bra förslag, till exempel säga förlåt, hur är det? och ska jag hjälpa dig?.


svenskan skrev barnen om hur de firade in det nya året och om de hade sett några fina raketer. Vi pratade om vad en mening är, att en mening börjar med stor bokstav och avslutas med punkt. De fick rita en bild som passade till deras text. Därefter klistrades det in i deras "Boken om mig".


bilden har vi gjort en stor nyårsraket som ska innehålla Förskoleklass A´s tre nyårslöften. Barnen fick komma med förslag, och vi fick många fina idéer. På måndag ska vi rösta vilka vi vill ha som Förskoleklass A´s nyårslöften.


Varje dag har vi högläsning, just nu läser vi "Puzzel. Den lilla smuggelhunden". Under tiden vi läser stannar vi upp och förklarar svåra ord, barnen får gissa vad som kommer hända sen och återberätta vad vi läste förra gången.


Vi vill påminna er om att inte glömma frukten, samt överdragsbyxor. Några barn hade inte sina överdragsbyxor nu vid terminstart. Viktigt att vi får in det som rutin att barnen alltid har överdragsbyxor nu när det både är kallt och blött. Det är också bra om det finns mössa och vantar.


När vi ändå är inne på överdragsbyxor vill vi göra en efterlysning. Josef hittar inte sina fodrade regnbyxor, de är mörkblåa med vita ränder nere på benet. Är det någon som har fått hem dem av misstag eller möjligtvis hittar dem, så kom till oss.


Det är många som har frågat om idrotten, om det blev byte av dagar. Men vi har bestämt oss att vi behåller det som det var. Alltså, blå grupp har idrott på onsdagar och röd grupp har idrott på torsdagar. Vi vill också påminna er om att ha idrottskläderna i en gymnastikpåse, det blir smidigast så för barnen.


Det blev mycket information, men nu önskar vi er en trevlig helg! :)


Pernilla, Gisela och Mahije