fredag 31 mars 2017

v.13

Hej alla föräldrar!


Vart tog våren vägen? Det frågar sig barnen varje dag när de undrar varför inte dom kan ha jacka utan måste ha överdragsbyxor eller regnkläder. Vi måste
ha tålamod.


Matematiken denna vecka handlar fortfarande om tio-kompisarna. Barnen börjar förstå att två tal som blir tio tillsammans är tio-kompisar.


svensklektionerna har vi arbetat med vår jag-bok.
Ena gången skrev vi hur vi tycker att en fin kompis ska vara och hur man är en fin kompis själv. Vi pratar mycket utifrån ;
"ska man få kompisar ,måste man vara en kompis själv".
Den andra uppgiften som barnen fick var att träna sig sin adress och att rita sitt hus. Därefter fick de presentera för varandra. Bra träning i muntligt framträdande.
Veckans bokstäver var N och U.


Stegvis, temat har under de sista veckorna handlat om kompisproblem.Denna vecka utgick vi från ännu  ett avsnitt från "Ugglan och kompisproblemet" som handlade om "att hålla vad man har lovat". Barnen är duktiga på att berätta vad de tycker och tänker. Det börjar nu att bli riktigt långa diskussioner.


Vill ni vara snälla och titta. över era barns hyllor. Där ligger så mycket kläder. så att barnen har svårt att hitta och att hålla iordning på sina hyllor. TACK!


Glöm inte att lämna in barnens sommarsemester, så att vi kan planera för fritidsverksamheten.


Ha en skön helg
Gisela ,Pernilla,Mahie