fredag 5 maj 2017

v.18

Hej alla föräldrar!


Veckorna bara springer iväg och nu är det inte länge till sommarlovet :)


Men innan dess har vi några lovdagar, den 26 maj och den 5 juni. Skolan är stängd men fritids är öppet. Därmed vill vi veta om ert barn kommer vara här på fritids dessa dagar. Anmäl ert barns närvaro i länken; https://goo.gl/forms/uWhDzoXqvWJIUj7h2
Tack!


Den här veckan har vi tittat på bokstavslandet. Vi fick bokstaven G. Vi pratade om vilken familj i alfabetet bokstaven G tillhör, konsonanter eller vokaler. Barnen börjar få kläm på hur man hör skillnaden. :)
Barnen fick sedan skriva i sin Jag-bok om vad de gillar att göra på sommaren samt vilken deras favoritglass är. De fick rita en bild som passade till deras text. Det ritades många supersmarriga glassar och fina stränder. Nu vill vi ha sommar! :)

Vi har också denna veckan pratat om våra läsfixare. De ska hjälpa oss att förstå det vi läser. Det är viktigt att man förstår det man läser för att läsningen ska bli meningsfull.
Våra läsfixare är; spågumman, detektiven, reportern, konstnären och cowboyen.
Vi läste en text som heter Jack och bönstjälken. Innan läsningen fick barnen vara spågumman och förutspå vad boken kommer handla om. Under läsningens gång fick barnen leka detektiv och räcka upp handen om det fanns något nytt ord de inte förstod. Efter läsningen skulle barnen vara cowboyen och sammanfatta det viktigaste i texten. De är superduktiga! :)


I onsdags startade vi upp ett nytt tema, bondgården! Vi har sett filmer om de fem vanligaste djuren som finns på en bondgård, ko, gris, får, höna och häst. Nästa vecka fortsätter vi vårt tema med skapande och faktatexter.


Jalle och Tindras uppdrag denna veckan var motsatsord. Några motsatsord vi pratade om var mjuk och hård, stor och liten, lätt och tung, lång och kort.


Idag fredag, hade vi besök från Kulturskolan och barnen fick röra på sig i 60 min. Barnen fick dansa, samarbeta och hitta på olika rörelser med sin kropp.


Vi vill påminna att det är uppsatt tider till utvecklingssamtal vid dörren till vårt klassrum.
Var snäll och titta där om ni kan .


Ha en skön helg


Gisela, Pernilla & Mahije