söndag 4 juni 2017

V.22

Hej alla föräldrar!


Vi skrev inget inlägg förra veckan eftersom den veckan var ovanligt kort ;)


Den här veckan har vi tränat väldigt mycket på våra sånger som barnen ska sjunga för er på vår sommarfest. :) Vi har både tränat i vårt klassrum och i infosalen.


Inom matematiken har vi tränat på våra tiokompisar genom att lyssna och räkna hur många av 10 bönor som släpptes ner i plåtburken för att sedan räkna ut hur många som var kvar i handen. 10 barn fick gå ut i korridoren, några av dem blev inkallade i klassrummet. Resten av klassen fick räkna ut hur många som var kvar i korridoren. Vi upprepade övningarna ett antal gånger. Barnen är grymma på tiokompisarna :)


Vi introducerade även nya matematiska begrepp; dubbelt och hälften. Vi tittade på "Livet i mattelandet" och "Katten, musen, tiotusen" som visade konkreta exempel. Barnen fick berätta om de hade hört de två begreppen tidigare, samt berätta vad de tror som menas med dubbelt och hälften. Vi tog hjälp av klossar för att på ett konkret sätt utveckla en förståelse för begreppen. Vi använde också oss av våra matte-kompisar Måns och Matilda som var ute och plockade jordgubbar. Barnen fick komma fram till tavlan och klura ut hur det skulle vara. Barnen hjälpte och förklarade gärna för varandra. De skulle bland annat fundera på frågor som; "Matilda plockade 2 jordgubbar, Måns plockade dubbelt så många jordgubbar. Hur många jordgubbar plockade Måns?"
Vi kommer träna mer på dubbelt och hälften nästa vecka. :)


Imorgon måndag är skolan stängd men fritids är öppet för dem barn som är anmälda. På tisdag är både skola och fritids stängt.


Vi vill även påminna er om att inga leksaker är tillåtna i förskoleklass A. Vi vet att barnen är helt hysteriska över den populära "Fidget spinners", men tyvärr har vi uppmärksammat att barnen tappar koncentrationen under lektionerna då deras fokus är mer på om deras spinner är kvar i väskan eller inte, och tyvärr har några försvunnit eftersom en del barn kan inte skilja på mitt och ditt.
Vi hoppas ni har förståelse för detta och pratar med ditt barn där hemma.


OBS! Ni glömmer väl inte vår sommarfest den 8 juni, festen börjar 17.30. Egen picknick medtages. Vi får hoppas att vi har vädergudarna med oss ;)


På fredag ska vi åka till bokskogen. Bussen hämtar oss kl. 9.00 och vi räknar att vara hemma på skolan vid 13-tiden. Om ni har några frågor, kontakta gärna oss.


Ha en trevlig dag!


Gisela, Pernilla & Mahije