torsdag 31 augusti 2017

V.35

Hejsan! :)Nu har vi varit tillsammans lite mer än två veckor och vi alla har börjat lära känna varandra lite bättre. Det går fantastiskt bra.
Precis som förra veckan har vi denna veckan arbetat mycket med skolans rutiner och regler. Vi har också fortsatt med våra namn- och rörelselekar för vi alla ska lära varandras namn samt skapa en bra vi-känsla i klassen. Barnen har fått pröva på namnlekar som "gömma kompis" och "ballongleken". Gömma kompisleken går till såhär att ett barn går ut från klassrummet, ett annat barn ska gömma sig under en filt i mitten av ringen. Det barn som är utanför klassrummet ska sedan komma in och gissa vilken kompis som gömmer sig under filten. Ballongleken går till så att ett barn står i mitten av ringen och ska slå upp ballongen i luften och då samtidigt säga ett namn och då ska det barn vars namn ropades upp hinna slå upp ballongen och säga ett nytt namn innan ballongen landar på marken.


Temat fortsätter även denna veckan och vi har pratat om hur en bra kompis ska vara. Vi har också tittat på Ugglan och kompisproblemet. Detta avsnitt handlade om att säga förlåt på riktigt.
Denna veckan har vi även haft skapande. Först ritade vi ett ansikte (med alla detaljer) tillsammans och sen fick barnen rita ett självporträtt. Barnen var så duktiga och deras självporträtt blev superfina.
Barnen har fått trycka sina händer på sin bok, "Boken om mig" :)
Nästa vecka startar idrottslektionerna. Det är vår idrottslärare på skolan Erik Leonartsson och Fredrik som har hand om barnen. Barnen kommer vara delade i två grupper och vara blandad med den andra klassen. På onsdagarna är det blåa gruppen som har idrott och på torsdagar är det den röda. Glöm inte idrottskläder, gymnastikskor och handduk. 
Här ser ni vilken grupp ert barn tillhör, blå eller röd.OBS!!!!


Tänk gärna på att vi är ute i alla väder!! Det är viktigt att barnen har både extrakläder och kläder efter väder.
Det kommer snart ske fotografering på skolan. Vi kommer bli fotograferade tisdagen den 19/9 kl. 9.00.


Vi påminner er igen om studiedagen onsdagen den 27 september. Då är både skola och fritids stängt.
Vi önskar er en trevlig helg!


Pernilla & Gisela