fredag 22 september 2017

V. 38

Hejsan!
Den här veckan fortsatte vi med att prata om vad en mening är. Barnen fick då återigen prova på att säga en mening. Det räcker inte att man säger blå, utan vad är blått och vem handlar det om? till exempel "Hampus har blåa strumpor".
Vi har också arbetat vidare med veckans bokstäver E och L. Men den här veckan har vi mest fokuserat på bokstaven E, för att nästa vecka fokusera på L. Vi har tittat på både "Bokstavståget" och "Bästa bokstaven". Vi har pratat om hur man skriver bokstaven, att man alltid ska börja uppifrån. Vi har också tränat oss på hur bokstaven låter. Barnen fick även komma på ord som innehåller E. Vi skrev orden på smartboarden för då ser barnen tydligt var Ee finns i ordet, i början, i mitten eller i slutet.
När vi hade ASL fick barnen skriva vars två meningar med sin skrivkamrat. De fick välja från olika föremål som vi hade tagit fram, bland annat en bil, elefant, penna, legobit och kloss. De fick skriva så som de trodde att orden stavades, och många har redan förmågan att koppla bokstavsljudet till rätt bokstav. :) Det är lycka att vara med i det ögonblick när barnen förstår att de kan. :)
När barnen hade skrivit fick de gå vidare in i ateljén för att illustrera bilder till sina meningar. De andra stationerna var att bygga bokstäverna Ee och Ll med knappar i byggishörnan samt måla mandalabilder i lugna rummet.


På skapande-lektionen fortsatte vi vårt arbete med rönnbäret. Idag skulle vi sätta samman rönnbären till klasar och måla blad. Nästa gång är dags att montera vårt stora rönnbärsträd som vi ska ha i ateljén.
Under tiden barnen väntade på sin tur, fick barnen arbeta med ett mattehäfte som återigen handlade om våra tio siffror. Nu börjar de bli riktigt säkra.


Vi läser bok varje dag när vi har fruktstund och vår bok som vi läser heter "Megakillen". Det är den andra boken av Megakillen som vi läser och barnen tokgillar böckerna om superhjälten.

Fredagen avslutades med lite film-mys. Vi tittade på Pippi Långstrump och barnen älskar den lilla busungen.OBS!!
Glöm inte studiedagen nu på onsdag!


Till er med barn som går på fritids
Snart är det höstlov och vi behöver veta vilka barn som har behov av fritidsomsorg under lovet. Vänligen fyll i den digitala lovlapp som ni finner via länken här nedan.
Här fyller ni i barnets namn, ledighet och tider.
Tack för att ni fyller i ert barns tider senast fredagen 29/9


Höstlovslapp...
https://goo.gl/forms/F1WVvCwdgOi2VXy03


Ett bra tips vi fick av en förälder som hon gjorde med sitt barn var att hon läste bloggen för sitt barn. Hon frågade och fick lite mer förklarat för sig samtidigt barnet blev påmind om vad vi hade arbetat med i veckan. Så ha gärna en dialog med ert barn när ni läser bloggen :)  


Ha en superhärlig helg, så ses vi på måndag!
Pernilla & Gisela