fredag 29 september 2017

V. 39

Hej!
Den här veckan har vi startat upp vårt tema, höst. Barnen fick sitta i grupper om fyra för att diskutera hur hösten känns, vad vi har för kläder på oss när det är höst, hur det ser ut i naturen och andra saker som kan känneteckna att hösten är på väg. Sedan skapade vi en tankekarta med de saker som barnen hade kommit på i sina grupper. De kunde jättemycket om hösten! :)
'Vi gick sedan en höstpromenad för att se om vi kunde hitta andra hösttecken, då fick vi syn på svampar, nypon och att det faktiskt blåser mycket på hösten.
Inom svenskan började vi arbeta med rim. Barnen fick arbeta med rim på olika sätt, para ihop saker som rimmar och hitta på egna rimpar. Vi lärde oss också en rimsång, en hund som heter Hugo som kan räkna upp till tjugo.


Veckans bokstav den här veckan var L. Vi gick tillväga på samma sätt som förra veckan, vi tittade på bokstavståget och sedan fick barnen säga ord som innehåller L.
Som ni kanske märkte blev det ingen idrott för den röda gruppen då idrottsläraren Erik var på friluftsdag med niorna. Därför tog vi istället ett utepass i Sofieholmsparken. Barnen njöt i fulla drag av härlig lek och solsken. :)
Vi påminner er igen om Lära känna-samtalen, alla har fortfarande inte skrivit upp sig.
Idag är det även sista dagen att registrera sitt barns närvaro inför höstlovet.
https://goo.gl/forms/F1WVvCwdgOi2VXy03
Ha en härlig helg!
Pernilla & Gisela