fredag 20 oktober 2017

v.42

Hej alla föräldrar!

Tänk att det är fredag igen och en hel vecka har gått.Tänk vad tiden springer iväg. Som ni kanske har märkt har barnen nu fått fler krokar på sina platser i hallen.Varje barn har nu 4 krokar per man. Vi har också fått en stövelhållare på hjul, där barnen kan hänga sina namnade stövlar. Vi är tacksamma om ni hjälper oss med detta.

matematiken har vi arbetat vidare med våra former. Barnen börjar bli riktigt duktiga på dessa. Nästa vecka kommer vi avsluta vårt tema om former med att gå en formjakt utomhus samt skriva en gemensam text som beskriver hur formerna ser ut.

Sammansatta ord handlade veckans svensklektion om. Man tar två ord och sätter ihop och då får ett nytt ord som beskriver en ny sak, till exempel sol + ros = solros. Vi gjorde även tvärtom och lyssnade vilka ord som man kunde höra i ordet tandborste,
tand + borste. Detta ska vi arbeta vidare med nästa vecka.

I vårt värdegrundsarbete arbetar vi med våra olika känslor. Vi pratar om hur man kan se på någon att man är arg, glad, ledsen, sur, rädd, förvånad och känna avsmak. Viktigt att man även förstår sina egna känslor, och att man kan visa sina känslor på olika sätt. Alla människor ser inte likadana ut när de är till exempel arga.

ASL fick barnen skriva en text till sin formfigur. Därefter fick de räkna hur många cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar de hade använt när de gjorde sin egen figur. Texten klistrade de in i sin ASL-bok och därefter ritade de av sin formfigur.
Vår fina formvägg. Fantasin har flödat :)I Jag-Boken fick barnen skriva och berätta om när de fyller år och vilken årstid det är då. Barnen fick rita och måla sin egen födelsedagstårta. Ni får gärna träna ert barn så de vet när de fyller år.


Idrott
Motorikbana där barnen tränade balans, armgång, snurr på stång och mycket annat.Under fredagen var det grått och trist väder, därför passade det bra att titta på Pippi Långstrump. :) Barnen är så inne i Pippi-filmerna, samt sjunger och nynnar gärna med.


Vi har börjat läsa en ny bok av Megakillen, barnen verkligen älskar den superhjälten. Den är superspännande!!


Nästa fredag firar vi Nallens dag. Denna dag är barnen välkomna att ta med sig en nalle/gosedjur att visa upp till skolan. Barnen kommer få med sig en inbjudan nästa vecka.

Idag fredag fick alla med sig en liten ledtråd hem. Prata gärna med barnen hemma och försök lista ut vad vi ska prata om på måndag. "Ljus och skräck som lyser upp i höstmörkret".

Vi hoppas att solen kommer fram i helgen! :)
Trevlig helg!
Gisela & Pernilla