fredag 9 februari 2018

V.6

Hej!


Vilket härligt avslut vi fick på den här veckan. Fredagsmys och strålande sol :)


Den här veckan introducerades två nya bokstäver, Ss och Åå. Barnen har tittat på bokstavslandet för att därefter lista olika S-ord och Å-ord.
Under ASL-passen arbetade vi vidare med veckans bokstäver, och då fick barnen arbeta i par och skriva sina egna ordlistor.


Precis som förra veckan ägnade vi oss åt mönster när vi arbetade med matematik. Barnen blev uppdelade i två grupper, den ena gruppen fick rita ett pärlmönster för att sedan pärla mönstret. Den andra gruppen fick rita ett mönster på en mössa för att därefter göra en garnboll till mössan.I torsdags fick barnen med sig en ledtråd hem, och ledtråden löd; Färgglada ringar. När barnen får en ledtråd med sig hem är tanken att de ska diskutera med er föräldrar och med hjälp av ledtråden lista ut vad ni tror att vår "Grej of the week" ska handla om.
Vi fick många fina förslag som till exempel, regnbågen, rockringar i olika färger, arbeta med färger och några kom med förslaget OS.
Och idag den 9 februari är det startskottet för de Olympiska spelen 2018.
Därmed är vår "Grej of the week" vinter-OS.


Vi introducerade OS genom att visa ett bildspel som handlade om förr och nu, de olika OS-grenarna, vad de olympiska-ringarna symboliserar samt elden.
Barnen fick måla OS-ringarna för att därefter måla världens olika flaggor.


Efter lunchrasten hade vi fredagsmys, barnen fick saft, popcorn och salta pinnar. Under tiden de mumsade i sig det goda tittade vi på OS-invigningen från Rio 2016 för att de skulle få en konkret upplevelse vad vi hade pratat tidigare idag.

 


ÅTERIGEN!
Ni måste titta över ert barns låda. En del lådor svämmar över och kläderna ramlar till kompisens låda. Det är jättebra att barnen har extrakläder, men inom rimliga gränser.


Glöm inte att fredag nästa vecka är det första dagen på februarilovet, så torsdagen den 15 februari är sista dagen i skolan innan lovet startar vecka 8.


Ha en solig helg!
Pernilla & Gisela