fredag 16 mars 2018

V. 11

Hej!


Vi startade upp veckan med att introducera våra nya bokstäver, F och I. Vi tittade på bokstavslandet, och nästa vecka ska vi lista ord tillsammans.


Under ASL-passen fokuserade vi på bokstaven F och därmed skulle barnen få skriva om sin fantasifigur. Barnen arbetade i par för att träna på sin samarbetsförmåga. De kan också hjälpa och diskutera med varandra hur ord stavas. Genom att prata, fundera och diskutera skulle de tillsammans komma på hur deras fantasifigur skulle se ut. Barnen började med att rita den för att sedan skriva vad den heter, var den bor, vad den äter och vad den gillar att göra.
En välbehövlig arbetsuppgift då alla barn behöver träna på sin förmåga att samarbeta. En del har svårt med när de inte får bestämma allt ;)


I tisdags var vi på Bellevue bibliotek. Barnen skulle få uppleva hur ett bibliotek ser ut, hur man beter sig på ett bibliotek och vilka regler som gäller när man ska låna böcker. Vi började gå in i ett sagorum. Där lyssnade vi till boken "Räven som slukade böcker". Boken handlade om en räv som inte visste riktigt hur man skulle uppföra sig och ta hand om böckerna på biblioteket. Därefter fick vi gå runt för att titta och läsa i böckerna. Alla barn fick också en present med sig hem från biblioteket. Barnen var så duktiga, både under bussfärden och när vi var på biblioteket. Det är härligt att se :)

Den här veckan har språkgrupperna ersatts med värdegrundsarbete. Vi har tittat på vara vänner-avsnitt för att sedan diskutera avsnitten i klassen.  Dessa avsnitt är lätta för barnen att tolka till egna erfarenheter och ger därför givande diskussioner. Be gärna barnen berätta för er vad avsnitten handlade om. 
På idrotten är temat fortfarande bollar. Just nu övar de på tekniken att kasta och ta emot bollar.


På fredagen avslutade vi vårt arbete om TID. Vi pratade om klockan, hur visarna ska stå för att visa hel- och halvtimme. På morgonsamlingen de senaste veckorna har vi haft vår klocka och ställt den på viktiga klockslag som skulle hända under dag, till exempel att bussen hämtar oss klockan halv nio.


Därefter pratade vi om vår talrad 1-100, talets grannar (fyrans grannar är 3 och 5) och räknade tillsammans två-hopp (2,4,6,8...), 5-hopp (5,10,15,20...) och tio-hopp (10,20,30,40...). Alltså en riktig bra matematikdag.
Träna gärna med era barn därhemma. :)


Vi vill passa på att påminna er om sommarsemesterlapparna. Lämnas senast den 6/4.


Nästa fredag den 23/3 är det dags för hela skolan att springa Rynkebyloppet. Läs gärna informationsbrevet här nedan.
Fredagen den 23 mars 2018 deltar vi i

TEAM RYNKEBY SKOLLOPPET


som är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever


På Lindeborgsskolan går startskottet klockan 8:30. Loppet organiseras av Team Rynkeby Fonden och är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever. Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Syftet med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet är att motivera eleverna till att röra på sig, samtidigt som de tillsammans med andra skolor i Norden är med och samlar in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.


I Sverige samlar alla deltagarna in pengar till Barncancerfonden, där insamlingen bland annat bidrar till att finansiera livsviktig forskning.


Möjlighet att bidra
Innan loppet har elevernas familjer och vänner möjlighet att skänka pengar till Barncancerfonden. Eleverna kan ta med pengar och lämna in till sina lärare eller så kan pengarna swishas in. Alla bidrag räknas och gör skillnad!


Senast den 20 april 2018 ska alla bidrag ha satts in på Team Rynkeby Fondens konto för att räknas med i skolans samlade donation till Barncancerfonden. I samband med TR-GM Skolloppet får varje skola ett unikt Swish-nummer, vårt nummer är 123 650 07 14.
Man kan även betala in elektronisk väg på www.team-rynkeby.se/gebidrag.


Därefter lämnar klassföreståndaren ut ett diplom och stödarmband från Barncancerfonden, till alla elever som deltagit i loppet.


Viktigt!
Det är viktigt att understryka, attTeam Rynkeby - God Morgon Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som har samlat in mest pengar - alla bidrag räknas! Och endast genom att medverka i loppet, är eleverna med och lyfter frågan och kunskapen om kampen mot barncancer.
Juicefabrikören God Morgon står för alla Team Rynkeby Fondens utgifter i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Det gör att samtliga bidrag kan gå oavkortat till Barncancerfonden.


Kom ihåg idrottskläder
Alla elever ska ta med sig kläder och skor för utomhusbruk. Kom också ihåg att ta med vattenflaska. Tyvärr kommer det inte finnas möjlighet att duscha efter loppet. God Morgon kommer att bjuda på juice till alla deltagare.


Med vänlig hälsning, Skolans personal


 
De har lovat underbart väder i helgen med mycket solsken. Passa på och njut! 
Vi ses på måndag


Gisela och Pernilla