tisdag 27 mars 2018

v.12

Hej alla föräldrar!


Tro det eller ej men nu är det dags för påsklov! :)


Skolan har stängt hela vecka 12 plus måndagen den 2/4 men fritids har öppet som vanligt för de barn som har anmält att de ska komma.


Denna vecka har det handlat mycket om påsk, vi startade upp vårt påsk-tema med att göra en tankekarta tillsammans. Barnen skulle säga vad de tänker på när de hör ordet påsk. Därefter diskuterade vi och såg på en film om varför man firar påsk enligt den svenska kyrkan, vilka traditioner vi har och varför man äter så mycket ägg under påsken.


ASL-passen utgick den här veckan för att vi ägnade oss åt påsk-pyssel istället. Barnen älskar att pyssla. Här tränar vi på att kunna ta en instruktion och sedan kunna genomföra den själv.På onsdagen var det Rocka-Sockor dagen som handlar om barn som har Downs Syndrom. Syftet med att rocka sockorna är att hylla olikheter och människors lika värde och rättigheter. Vi såg en film och där fick vi träffa Max som själv har Down syndrom berätta och förklara om sjukdomen. Denna filmen var en bra utgångspunkt för en diskussion om att alla människor är olika, ser olika ut och kan olika saker. MEN man duger som man är och är lika värdefull som alla andra. Barnen är duktiga på att säga vad de tycker och känner inför varandra. 
Under idrotten tränade de inför Rynkebyloppet. Barnen tyckte att det var spännande att springa på Lindeborgsområdet och pratade mycket om att det kändes bra i hjärtat att göra något gott för någon annan.


Barnen var sååå duktiga i fredags när det var Rynkebyloppet. De kämpade så hårt och sprang så många varv de orkade. Det var härligt att se :) När vi kom in fick barnen juice, ett armband och ett diplom för att de hade varit med och deltagit i skolloppet.


Vi började med uppvärmning :)

Nu har startskottet gått!


Ville och Sebastian kämpar!


Theon och Alessandro susar förbi!


Äntligen i mål :)
Aulona försöker sig på ett varv till!Tjejerna var törstiga efter deras insats!Theon kämpar hela vägen in i mål!Anthony är i måååål!

Obs!!
Vår tunna med kvarglömda kläder svämmar över nu igen. Var vänliga att titta om det är något ni saknar. Sedan kommer vi att göra oss av med det!


Ha en härlig påsk och hoppas att påskharen kommer och lämnar många goda påskägg till er. ;)
Vi ses igen tisdagen den 3 april.
Pernilla & Gisela