fredag 4 maj 2018

V.18

Hej!


En ovanligt kort vecka, men vi har ändå hunnit med en del.


Den här veckan har vi introducerat två nya bokstäver, G och P. Vi tittade på Bokstavslandet för att därefter tillsammans lista ord på tavlan. Ojoj, så många ord vi kom på :)
Det är härligt att se så "inne" barnen är i Bokstavslandet :)ASL utgick den här veckan på grund av att vi har haft samtal. Istället hade vi matematik och barnen skulle prova på att skriva räknesagor. Den här gången fokuserade vi på addition. Vi gick först genom olika exempel på räknesagor, till exempel; Två fåglar sitter på en gren. Det kommer två till flygande och landar på grenen. Hur många fåglar sitter nu på grenen? 2+2=4. 
Barnen arbetade i par och diskuterade först vad deras räknesaga skulle handla om. Därefter skrev de sin saga och ritade en bild till.
Även den här veckan har vi fått ett nytt brev av Jalle och Tindra. Veckans uppdrag var att de behövde hjälp med att göra skattkartor.
Barnen arbetade i grupp för att tillsammans skapa sin egen skattkarta.
Ännu en samarbetsövning som är välbehövlig, då en del har otroligt svårt för detta. Det kan vara svårt att samarbeta med en, men att samarbeta i grupp är ännu svårare. Det är viktigt att prata och diskutera fram lösningar som gynnar grupparbetet, som till exempel "Hur ska vår karta se ut?" och "Vem ska göra vad?". Man måste även se till att alla i gruppen får komma till tals och att alla tillför något under arbetets gång.

Vi hann inte riktigt färdigt med våra skattkartor, därför får vi fortsätta med dem nästa vecka :)I torsdags provade även vi på att ha lite morgongympa. Tisdag till torsdag är det fem minuters morgongympa på skolgården. Årskurs 1-3 deltar i denna pulshöjande aktivitet, och nu även vi. Barnen i klassen har önskat att få vara med, därför kände vi att vi absolut kunde prova på det. Att ha en kort stunds rörelse på morgonen sägs enligt forskning gynna inlärningen samt koncentrationsförmågan. :)

OBS!!


Torsdag (10/5) nästa vecka har både fritids och skola stängt. Dagen efter, alltså fredagen den 11 maj är skolan stängd men fritids är öppet för de barn som har anmält sig.


Ännu en gång, titta i tunnan med kvarglömda kläder om där är något som tillhör ert barn. På måndag åker det bort.Ha en härlig helg!
Pernilla & Gisela