fredag 18 maj 2018

v.20

Hej alla föräldrar!

Ännu en vecka har gått och nu närmar sig sommarlovet med stormsteg.

Denna vecka har era barn fått prova på att gå i ettan. I tisdags träffade de sina nya lärare Martina och Sanas. Barnen kom tillbaka och berättade att det hade varit jättekul och att de redan längtade till hösten och skolstarten.

Annars har det handlat mycket om att göra färdigt arbete som barnen inte har varit klara med.

På ASL-passet fick barnen skriva en topplista över sina favoritdjur. De skulle lista djur från 1-5 för att därefter skriva en mening om varför just nr 1 var högst upp på listan.

På fredagen avslutade vi vårt arbete tillsammans med Jätten Jalle och älvan Tindra. Det avslutande uppdraget handlade om att alla gästerna hade fått ett paket men inte Tindra. Uppdraget var att två och två komma på en present till henne. Instruktionen gjorde vi stegvis tillsammans på tavlan. Idag skulle barnen tillsammans genomföra uppdraget enligt den givna instruktionen som vi både hade skrivit och illustrerat. Det är viktigt att kunna ta en instruktion och genomföra den så självständigt så möjligt. 

På torsdagen den 24/5 är det studiedag. Skolan är stängd men fritids är öppet för de barn som har anmält sig.

Nästa fredag ska vi ha en härlig utedag hela dagen. Vi ska arbeta med hur det ser ut i naturen och olika insekter som är bland de vanligaste vi kan hitta utomhus på våren. Det är viktigt med kläder efter väder.
Barnen får jättegärna ta med sig egen matsäck, som de fick göra när vi åkte till Bokskogen i höstas. Men vill ni att skolmåltiden ska ordna maten till ditt barn ordnas det en lite lättare lunch. Vi kommer skicka ut lappar om detta på måndag. Kryssa då för vad ni önskar och lämna in den till oss så snabbt som möjligt.


Ha en härlig helg!
Gisela & Pernilla